YOZGAT / SORGUN - Şehit Nusrat Atmaca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Şehit Nusrat Atmaca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Karşıyaka Mah. 630 Cad.Sorgun / YOZGAT
Vizyon
Uluslararası standartlarda eğitim veren ve her yıl üst öğrenim kurumlarına artan sayıda öğrenci yerleştiren; ülkemizin ve dünyamızın ihtiyaç duyduğu din, bilim, sanat ve kültür alanlarında yetkin, kültürel mirası değerlendirebilen, yaşanan hayatı yorumlayabilen, problemlere çözüm üretebilen, ahlaki olgunluğa sahip fertler yetiştiren bir okul olmaktır.
Misyon
İnsana, aileye, topluma, düşünceye, özgürlüğe, ahlaka ve kültürel mirasa saygı duyan; bilgili, kültürlü, başarılı, kendine güvenen, kendi değerlerimizle birlikte insanlığın ortak kazanımları olan evrensel değerleri özümsemiş, kişilikli, inançlı fertler yetiştirmektir.
Başarılar
2021-2022 öğretim Yılı K.Kerim Güzel Okuma Yarışmasında İl Üçüncülüğü Hafızlık Yarışmasında il 2.si
Kütüphane Kitap Sayısı :2070
Öğretim Şekli :NORMAL GÜNDÜZLÜ
SABAH:08:00-12:00 ÖĞLE: 13:15 - 15;35
İngilizce - Arapça
Günün her saati Ankara ve İstanbul´a karayolu ulaşımı vardır.
Şehir içi ve dışı servisler vardır.
Yerleşim Yeri
Sorgun Yozgat İlinin en büyük ve gelişmiş ilçesidir. İlçede ev kiraları 1000-3000 TL arasındadır. İlçe merkezinde doğalgaz kullanılmaktadır.
Okulumuz ilçe merkezindedir. Yozgat il merkezine uzaklığı 30 km dir.
2021 taban 250 2021 tavan:380
Voleybol, Basketbol. Masa tenisi
Proje Çalışmaları
66 Alem 100 Durak Projesi, Evin Okula Yakınlaşması Değişen Ebeveyn Rollleri Projesi. Öğrenci Koçluğu Projesi, Şehit Aileleri Projesi, Kariyer Günleri, Her sınıfın Bir Yetii Var
Diğer Hususlar
Okulumuzda Hafta Sonları Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi Yüz Yüze Eğitimi Yapılmaktadır. Açık Öğretim Yüz Yüze Öğrenci Mevcudu 105 dir. Hafta sonu öğrencilerimize yönelik DYK kursları yapılmaktadır.